perjantai 31. toukokuuta 2013

Kesäloman odotuksesta

Tänä kesänä en pääse täysillä osalliseksi kesälomakeskusteluihin ja lomanodotusfiilikseen. Tähän aikaan vuodesta monet ihmiset puhuvat kohdatessaan, koska aikovat lomailla ja kauanko lomaan vielä on aikaa. Kesän tai ehkäpä koko vuoden paras työpäivä on ollut tähän asti juuri lomaa edeltävä päivä, mutta nyt en pääse nauttimaan siitä. Päivä on ollut usein kiireinen ja työntäyteinen, mutta odotusta täynnä. Pieni haikeus iski, kun ymmärsin tuon. Pystyn elämään haikeuden kanssa, koska lomaahan minulla on tänä vuonna tuplamäärä edellisiin verrattuna.

Kevään aikana moni muu lisäkseni on lähtenyt töistä vapaalle. Useimmissa tapauksissa tämä vapaalle vaihto ei ole ollut oma valinta. Kun kohtaan näitä ihmisiä, moni kysyy, olenko jo saanut töitä. Vielä jokin aika sitten koin suurta tarvetta selitellä tarkemmin tilannettani. Nyt en selittele, mutten oikein tiedä, miten suhtautuisin kysymykseen. En ole saanut töitä, mutten ole hakenutkaan. En ole edes katsellut, millaisia töitä on tarjolla, koska en ole halunnut. Yritystäkään en ole vielä perustanut, koska sekin teettää töitä :)
 
Nyt olen kuitenkin onnellisempi kuin koskaan. Siis juuri nyt. Välillä kyllä mietityttää, että miten ja koska voin aloittaa työnteon, niin että onnellisuusaste pysyisi samana. Saan päiväni  mainiosti kulumaan tekemättä yhtään töitä. Toki päiviini kuuluu opiskelua ja harjoitustöitä, muttei vielä oikeita töitä. Nyt arvostan entistä enemmän sitä, että voin jatkossa tehdä työkseni jotain sellaista, mistä todella nautin.

Koulut loppuu monilla tällä viikolla, mutta meilläpä on taas ensi viikolla koulua ennen kesätaukoa.

Aurinkoista viikonloppua ja onnistuneita valmistujais- ja koulunpäätösjuhlia kaikille!

Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti