lauantai 4. toukokuuta 2013

Romun raivausta

Olen koko alkuvuoden tehnyt jonkinmoista rojunraivausta kotona. Pikkuhiljaa olen myynyt, antanut edelleen ja hävittänyt tavaraa. Periaatteenahan olisi hyvä olla aina, että kun yhden uuden asian jostain syystä tuo kotiin, pitäisi myös yhdestä vanhasta luopua. Näin tavaramäärä ei pääse lisääntymään. Vielä parempi on, jos tavoitteena ei ole ainoastaan tavaramäärän pitäminen kurissa vaan se, että kotona on  vain asioita, joista pitää.


Haastavin raivaus itselläni liittyy vaatekaappiin. Heittelen aika-ajoin osan vaatteista yhden kaapin pohjalle pinoon. Sieltä löytyy jonkin verran väärän kokoisia vaatteita, kausivaatteita ja myös sellaisia, mitkä eivät tällä hetkellä ole suosiossa. Nyt suunnittelen tämän varakaapin vaatevaraston pienentämistä minimiin. Mietin myös, raaskisinko hävittää sellaisia vaatteita kokonaan, joita en ole käyttänyt vuoteen tai jos olen, niin en ole niissä tuntenut oloani hyväksi. Vaatekaappiin mahtuu myös jonkin verran virheostoksia. Niihin liittyvä tunne onkin sitten ihan oma lukunsa. Toisaalta tuntuu, että vaate pitäisi säästää ja pitää vaikka väkisin, koska on tullut ostettua ja toisaalta tekisi mieli heittää se samantien menemään. Milläköhän ihmeellä virheostokset voisi välttää kokonaan? Mielenkiintoinen tapa ajatella vaatteiden hintaa, on se, kun laskee niille käyttökertahinnan. Jos vaikkapa vaate maksaa 50 euroa ja sitä käyttää 4 kertaa, on hinta 12,5 e/kerta. Näin joku halpakin vaate voi tulla kalliiksi, jos sitä käyttää vain muutaman kerran.

Meillä on kotona edelleen paljon raivattavaa tavaraa vaatteiden lisäksi, myös sellaisia, mitä lähes inhoan tai ainakin olen TODELLA kyllästynyt niihin. Esim. kuvassa oleva verho kuuluu näihin inhokkeihin. Ne olivat kyllä joskus kivat, mutta ei enää vuosiin. Verhot löysivätkin uuden omistajan viime viikolla :)

Hyvää viikonloppua kaikille!

Nina
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti