torstai 24. lokakuuta 2013

Töissä toimistossa

Viimepäivät ovat kuluneet opiskellen, suunnitellen tulevia valmennusjuttuja ja yrityksen perustamista miettiessä. Kaikkien näiden lomassa olen lukenut Saku Tuomisen ja Pekka Pohjankallion Työkirjaa.

Työkirja kertoo kirjoittajien 925-projektista. Työkirjan tavoitteena on palauttaa työntekemisen ilo ja auttaa ihmisiä saamaan vähemmällä enemmän aikaan. Kirja on hyvä. Minulla taitaa olla omakohtaista  kokemusta kaikista kirjassa tähän mennessä olleista esimerkeistä. Kirjaa lukiessa tulee olo, että haluan töihin esimieheksi sellaiseen paikkaan, jossa minulle annetaan täysin vapaat kädet toimia. Tavoite tietty voidaan antaa, mutta sen saavuttamiseksi haluan vapaat kädet. Työnantaja ei saisi antaa mitään rajoitteita toiminnalleni. Olisi kiva päästä kokeilemaan, mitä saisin aikaiseksi.

Toisaalta kirjaa lukiessa ajattelen, että työnteko (nimenomaan toimistotyö, mitä kirjassa käsitellään), on niin hassua kaikkine sääntöineen ja toimintatapoineen, etten halua sellaiseen mukaan. En haluaisi olla työnantajana enkä työntekijänä. Vaikeita paikkoja molemmat. Suosittelen kaikkia nykyisiä, entisiä ja tulevia toimistotyöntekijöitä lukemaan kirjan. Nähtäväksi jää, saavatko Tuominen ja Pohjankallio mullistettua suomalaisen toimistotyökulttuurin projektinsa avulla vai muuttuko se ehkä itsestään uusien sukupolvien myötä.

Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti