maanantai 10. helmikuuta 2014

Mitä Personal Training on?

Personal Training on henkilökohtaista, suunnitelmallista, monipuolista ja pitkäjänteistä kuntovalmennusta. Personal Trainerin kanssa sitoutuu helpommin liikunnan harrastamiseen ja terveisiin elämäntapoihin kuin yksin. Myös motivaatio säilyy helpommin. PT:n kanssa oppii uutta ja valmennussuhteen jälkeen jää itselle paljon tietoa oman terveyden edistämisestä.

Kenelle Personal Training sopii?

Personal Training sopii henkilölle, jonka tavoitteena on esim. parantaa elämänlaatuaan liikunnan avulla, ehkäistä tai hoitaa sairautta liikunnan avulla tai vaikkapa kävellä tietyn matkan. Tavoitteena voi olla myös painonhallinta, rasvaprosentin alentaminen tai lihasmassan lisääminen.

Personal Training sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Minkäänlaista lähtötasokuntoa ei edellytetä.  Jos kärsit motivaation puutteesta, kroonisesta ajanpuutteesta, et osaa yhdistellä liikkumista ja ruokavaliota, et tiedä mistä aloittaisit tai tarvitset käsijarrua, sopii personal training sinulle hyvin.

Se, mitä Personal Trainerin kanssa tehdään, riippuu paljon asiakkaasta ja tavoitteista. Asiakassuhde aloitetaan alkukartoituksella, jossa selvitetään taustat ja tavoitteet. PT laatii asiakkaalle henkilökohtaisen kausisuunnitelman ja yksilölliset harjoitukset sekä tekee ruokapäiväkirjan mukaan yksilölliset ruokavalioehdotukset asiakkaan niin halutessa. Ruokavaliossa otetaan huomioon asiakkaan mieltymykset, allergiat yms. PT-tapaamisilla voidaan treenata sisällä tai ulkona, testata kuntoa tai vain keskustella.

Personal Trainerilla on monta eri roolia. Hän on valmentaja, innostaja, kannustaja, konsultti, tukija, asiantuntija ja kuuntelija. PT:n työ on monipuolista. Siinä on hyvät mahdollisuudet itsensä kehittämiseen. Ammatissa näkee työnsä tuloksen ja se on myös haastavaa, sillä jokainen ihminen on ihan oikeasti erilainen.

Kirjoitin yllä olevan kuvauksen käyttäen osittain apuna FAF:n Personal Trainer -koulutuksen materiaalia. Oma koulutukseni PT:ksi alkaa olla jo loppusuoralla. Opinnäytetyö on parin viikon päästä valmis ja maaliskuun puolessa välissä on näyttökokeet ja opinnäytetyön esittely. Nyt jo opiskeluaikana olen törmännyt usein erilaisiin mielikuviin liittyen PT:n ammattiin. Moni mieltää edelleen personal trainerin kanssa treenaamisen ainoastaan kuntosalilla tapahtuvaksi harjoitteluksi. Personal Trainer mielletään myös herkästi rikkaiden, kauniiden ja rohkeiden palveluksi.

Olisitko sinä valmis palkkaamaan Personal Trainerin itsellesi ja täsmääkö ylläoleva kuvaus omaan mielikuvaasi Personal Trainingistä?

Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti