sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Stressin vaikutuksen alaisena

Aloin miettiä stressin vaikutusta ihmisiin tai ainakin itseeni, kun keskustelin perjantaina parin ystäväni kanssa mm. työn aiheuttamasta stressistä. Stressaantuneena minun on vaikea päästä irti tilanteesta. Stressaava asia on niin hallitseva, että se ohjaa sillä hetkellä koko elämääni, tekemisiäni ja ajattelutapaani ja olenkin siksi stressaantuneena "eri ihminen" kuin muuten.

Jos esim. työ on aiheuttanut stressiä tiukkoine aikatauluineen, niin olen kyllä saanut ajatukseni irti työstä, mutta ajatukset  ja esimerkiksi kiinnostuksen aiheet ovat kovin erilaisia kuin kunnolla rentoutuneena. Olen stressaantuneena kiinnostunut enemmän muiden asioista kuin omista ja läheisteni asioista. En tiedä sitten johtuuko tämä siitä, että yritän alitajuisesti jotenkin ohittaa oman heikon olotilan. Stressaantuneena tuntuu, että päässä kuhisee ja kiehuu ja siksi asioihin on vaikea keskittyä.

En ole osannut purkaa yllä kuvaamaani stressiä mitenkään. Siihen ei ole auttanut liikunta tai mikään muukaan. Stressiä on myös ollut vaikea tunnistaa sillä hetkellä kun tilanne on päällä. Vasta kun olen saanut kunnon ajallisen etäisyyden asiaan, olen ymmärtänyt tilanteen paremmin. Itse asiassa vasta nyt näen, miten esim. reilu vuosi sitten työn aiheuttama stressi vaikutti minuun. Stressaantuneena olen ymmärtänyt pahan olon, mutta en ole osannut tarkemmin paikallistaa sitä, että mistä se johtuu ja miten pitäisi toimia helpottaakseni oloa.

Rentouttavaa sunnuntaita kaikille!

Nina

1 kommentti:

  1. Täältä löytyy mielenkiintoinen kirjoitus liittyen stressiin. Ystäväni oli linkannut tämän feisbuukkiin: http://www.terveystalo.com/fi/Ajankohtaista/Uutiset/Selata-tyostressi/

    VastaaPoista