keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Harjoittelua ja omien rajojen hakemista

Olen harjoitusvalmentanut ahkerasti. Valmennuksia oli viime viikolla yhteensä 6 kpl ja sama tahti jatkuu tälläkin viikolla. Parhaillaan valmennuksia oli 3 saman päivän aikana. Vaikka olenkin valmentajana vasta aloittelija, yritän hakea sopivaa päiväkohtaista valmennusmäärää. Mietin myös millaisia työpäiviä haluan tehdä ja mitkä päivät on hyvä olla vapaana.

Harjoitusvalmennukset on kyllä äärettömän tärkeitä. Ainoastaan valmentamalla oppii valmentamaan. Huimaa kehitystä on itselläkin tapahtunut valmennuskertojen lisäännyttyä. Mielenkiintoista on ollut huomata, että jotkut valmennuksista menee huippuhyvin ja jotkut ei ihan niin hyvin. Vaatinee hiukan lisää itsetutkiskelua, että mistä johtuu, kun kaikkiin valmennuksiin ei saa sellaista otetta kuin muihin. Valmentaessa pitää myös muistaa, ettei saa mennä liikaa asiakkaan tunteisiin. Tätä harjoittelen vielä :) Lienee luonnollistakin näin alkumetreillä, että tulee pyöriteltyä valmennuksen jälkeenkin asiakkaan asioita ja valmennuksen kulkua mielessä.

Näin jälkikäteen ajateltuna voin sanoa, että jonkin tyyppinen Life Coach -koulutus olisi todella tärkeä kaikille esimiehenä työskenteleville ja ihan yhtä tärkeä se on myös alaisille :). Tällä kokemuksella mitä olen koulusta ja harjoituksista saanut, esimies työ olisi varmasti paljon helpompaa ja antoisampaa kuin mitä se oli ennen koulutusta. :) Olen oppinut mm. kuinka tärkeää on olla olettamatta asioita ja kuinka tärkeää on kuunnella valmennettavaa ja antaa hänen itse oivaltaa.

Aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti