tiistai 30. heinäkuuta 2013

Apua - aika loppuu!

Nyt on vaivannut pieni stressi opintojen loppuunsaattamiseksi. Enää reilu kuukausi ja meillä on valmistujaiset! Harjoitusvalmennuksia on vielä vähän pitämättä ja teenkin niistä heti ensi viikon alussa suunnitelman, että mitä teen ja koska. Aion nimittäin valmistua silloin kuin muutkin ja se tarkoittaa sitä, että harjoitustyöt pitää olla tehtynä.

Nyt viime viikkoina on tuntunut, että minun pitäisi hakea töitä tai tehdä lopullinen päätös yrityksen perustamisesta, mutta eilen illalla päätin, että kyllä keskityn nyt kouluhommiin täysillä ja sitten vasta työhommiin.  Molemmat eivät onnistu, kun aikaa on enää vain muutamia viikkoja.

Miksikö sitten on tuntunut, että olisi mentävä töihin? Siihen vaikuttavat ainakin muiden ihmisten hyväntahtoinen painostus. Olen ollut nyt jo sen verran kauan kotona, että monen mielestä minun kuuluisi olla jo töissä. Yritän tietenkin olla välittämättä noista painostuksista, mutta aika-ajoin löydän itseni selittelemästä tuttaville, miksi olen edelleen kotona. Samalla ajatus "pakko mennä töihin" jää johonkin alitajunnan syövereihin. Onneksi tiedostan tilanteen ja harjoittelen tietenkin eroon siitä.

Muiden ihmisten loma-aiheiset keskustelut vaikuttavat myös fiilikseen. Kesällä puhutaan paljon, koska lomat alkaa ja koska ne päättyy. Minäpä en voi niihin keskusteluihin osallistua kuten aiempina vuosina. Kolmas, ihan todellinen syy, joka vaikuttaa tunteeseen, että jotain olisi tehtävä, on pankkitilin saldo.

Mukavaa heinäkuun loppua!

Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti