maanantai 2. joulukuuta 2013

Tyytyväisyysindeksi ja onnellisuuden hinta

Löysin eilen vuosi sitten tekemäni elämäntilanteen kartoituksen. Kartoituksessa arvioidaan 1-10 -asteikolla, kuinka tyytyväinen on elämän eri osa-alueisiin. Tein eilen uuden kartoituksen ja asetin samalla tavoitteen jokaiselle osa-alueelle. Tänään oli tarkoitus sitten jatkaa omaa valmennusta miettimällä, miten pääsen lähemmäksi tavoitelukemiani. Innostuin kuitenkin analysoimaan näiden kahden kartoituksen eroja.

Laskin keskiarvon elämäntilannekartoituksessa antamistani numeroista. Tämä keskiarvo on tietenkin tyytyväisyysindeksini :D Vertasin keskiarvoja toisiinsa. Laskin paljonko keskiarvo on muuttunut näiden kartoitusten välissä ja kun otin vielä mukaan kartoitusten välisen ajan, sain laskettua, kuinka paljon oma tyytyväisyysindeksini on noussut kuukautta kohden keskimäärin ja montako kuukautta menee vielä, että pääsen tavoitteeseen.

Kohdallani tyytyväisyysindeksi on noussut 15 kuukaudessa yhdellä numerolla eli olen nostanut indeksiä kuukaudessa 0,07. Koska eilen määrittelemääni tavoitteeseen on vielä matkaa 1,9 yksikköä, kestää tavoitteen saavuttaminen entisellä vauhdilla vielä 28,5 kuukautta eli 2,38 vuotta. Ja kun pääsin laskemisen makuun, laskin vielä, kuinka paljon maksaa tuo 0,07 korotus tyytyväisyysindeksiin ja sain hinnaksi noin 553 euroa. Omalla kohdallani onnellisuuden hinta kuukaudessa on 553 euroa.

Nyt aion keskittyä itse asiaan, eli toimintasuunnitelman rakentamiseen tavoitteen saavuttamiseksi.

Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti